February 1, 2009

crush masa kecik




sepanjang cuti raya cinot itu hari selain buat asgmnt yg agak berlambak, aku juga bertapa menonton muvie & segala drama yg ada.buhsan di rumah itu saja yg buleh aku buat.menonton saja-sajaan tiba2 aku jadi teruja pada al-kisah hangit perchentaan hero-heroin. (ceyh terujakah?)


tiba2 juga aku jadi mengenang crush aku dolu2.aku ceriterakan oke? kalau kalian rasa mao muntah sile siapkan baldi atau teko di sebelah sbb mmg ini akan buat kalian super duper loya! terima kaseh. :)


........................



pertama kali aku crush masa aku umo 6 tahun kowt.masa tu ada sorang kwn aku neh.nama dia fendi.yekew? ala2 camtuhla nama die sbb aku panggel dia 'wei kau kau' jew.masa kecik2 mana tao bersopan gewdick manje kan. :D masa tu abah aku niaga kedai runcit dalam kem askar.so fendi & mak dia akan dtglah kedai runcit abah aku beli brg.setiap kali dia singgah kedai mesti fendi neh x mao ikut mak dia balik rumah sbb fendi nak main ngan aku.best taw! kitorunk main sep2, sorok2, kejar2.kebetulan kt blakang rumah aku ada parit besar.nak hubungkan parit tu dgn padang adalah jambatan kayu.ada satu hari tu kitorunk main sep2 kat atas jambatan. keadaan masa tu mcm sweet gler.duduk atas jambatan berdua, dia pandang aku & aku pandang dia.then ada bunyi air mengalir kat parit tu kan mcm rasa duduk tepi sungai jew.alahai..trus aku crush kat dia.tapi aku x pasti apa yg aku rasa sbb aku kecik lagi time tu!:)



........................


crush aku kali kedua masa aku 7 tahun.heeee gilak gatal aku neh :D masa tulah kan aku suka duduk kat atas bangku kayu panjang kat depan kedai aku.tahla nape aku duduk situ.sbb aku buhsan tak ada org nak main dgn aku kowt.selalunya time lunch hour mesti abg2 askar yg dah abes kawad serbu kedai beli makanan & air.pastu satu hari yg indah, ada sorunk abg askar neh duduk sebelah aku.perh..sewius cute gler abg askar tu! yg best nyer kan..kan..tiba2 dia cubet pp aku.dia ckp "cute nyer awk neh!" sambil bagi kat aku senyuman manis yg sumpah membunuh.mcm ada elektrik lintar pintas time tu oke! aku trus ter'crush' kat dia.haha x buleh blah :D lepas tu tiap2 hari aku akan tunggu kat bangku panjang tu mcm tunggu kekaseh hati.abg cute tu pown mcm suka jgk aku ada kat depan kedai tunggu dia.tiap2 kali mesti dia mao cubet pp aku.mesti aku cute gilak2 kan?kan?^.^ *ehemm perasan betot minah neh* kejadian neh berlaku several years up till aku darjah 4 sebelum aku pindah.isk sedih lepas tu aku x jumpa lagi dah abg cute tu.mesti dia pown da kawen skrg neh.kalau aku dpt jumpa dia lagi mesti seronok.buleh kenang nostalgia dolu2 dgn dia.:)

..................

kali ketiga aku crush masa aku darjah 3.olalaaa, dia ketua kelas aku.nama dia mat nor. :) tah mcm mana tah aku buleh crush dgn dia.aku rasa sbb dia nampak so adorable & berwibawa jadi ketua kelas kowt.haha lagi satu ayat x buleh blah :D sewius dia mcm ada aura gaya kewl.aku ingat lagi dia pakai rantai besi yg satu sepit kat dompet,lagi satu hujung sepit kat seluar.masa tu pkai menatang besi tu jadi trend kat sek.bila aku curik2 pandang dia dari belakang mmglaa nampak keterselahan pada gaya dia.yekew? tapi kwn2 aku yg lain x pernah tau psl neh.seganlaa aku nak bgtau.diorunk pown mcm ada suka kat dia jgk.so aku malaslaa nak join bila dorunk ckp admirer kat dia ke hape.tapi aku sewius crush habes kat dia.siap buat kira2 lagi percentage hubungan kitorunk kalau kapel.kan dolu2 ada kan main permainan kira2 hubungan serasi ke tak.kita match nama kita ngan laki yg kita suka then potong2 tambah, last2 dpt percentage kita ngan pasangan kita.ahah :D satu hari tu kan masa tu dah nak hujung tahun.kebetulan ada cikgu aku neh nama dia cikgu syazli.dia nak pindah dah sbb jadi cikgu sementara camtulaa kat sekolah aku.aku agak rapatlah dgn cikgu neh.so aku pegi mintak alamat dgn no telefon cikgu.bila blk kelas smua kwn2 pompuan aku mao jgk alamat cikgu.aku x kesahlaa bagi jela kat diorang.tiba2 tah dari langit mana mat nor dtg kat aku dgn muka masam mcm cuka.tiba2 marah aku.dia ckp, "apasal kau sibuk2 nak bagi alamat cikgu kat budak2 lain?apasal kau pegi mintak alamat dia?"
eh mamat neh.apekehal? suka hati akulah kan nak buat apa dgn cikgu syazli tu.riak muka mcm jeles jew? *angkat2 kening* :D pastu aku x mengalah.aku ckplaa,"nape pulak.salah ke aku mintak?" dia jwb blk.."a'arr sbb aku x suka kat dia!" pastu mat nor trus blah pegi mana tah.aku da terpinga-pinga.tapi kan dlm hati jadi bunga2.heee aku rasala.aku rasa jew! mat nor tu mcm jeles aku rapat dgn cikgu syazli.lembap betotla mamatos neh.kalau kau admit kan senang.kompem2 aku ckp,"aku suka kau jgk oke.apasal kau lmbat sgt ckp!" isk.x patot2.tapi nak buat cano kan.takanla aku yg pompuan neh nak ckp dulu.no no situation.jatuh maruah i oke!

........................

sebenarnya byk kali jgk aku crush.tapi taperlaa aku rasa da penuh kowt baldi & teko kalian muntah x benti2 dari tadi.woa.tah kenapa jugaklah aku mao ceritera menatang crush neh.naseb bek muka aku tebal! ngeeee ^______^

21 comments:

misshetrek said...

kecik2 dh jatuh cinta,aiyoo.
mude lg tuh,.
smbunng laa lg,nk tau total smuanya.
hehehe :P

eJump said...

ehehe...
aiyoo!!~~
6taun da jatuh shenta...

apa itu Cinta?

peAnut said...

kiChik2 sudah men chEnta2..ngee~

aainachentak said...

misshetrek:
aiyooyoo ama.ahah cter smua pjg sgt kowt! ngeee :P

ejam:
chenta?owh sy pown tarak tau! dlm hati rs sendiri *winks*

peanut:
kecik2 jew.bila besar jd baik taw.
*ayat poyo* :D

hanimah said...

wah2..aaina...rahsiamu telah ketahuan..(",)

fithot said...

isk apesal matnor tu ckp die ta ske cegu uh?
ptotnye die ckp "aku ske ko" la..
adoyai.
mksud x ksmpaian la die ni..
laki2 mmg lembap ke haa?
grrr
*haha emo tetibe ;pP

aainachentak said...

niemah:
hoho..kantoi neh!:P

fithot:
yelah kan! napela x bilang saja begitu..ngeee walhal die maybe mmg x suke cikgu tu!

uhuhu itu patot tnye pd laki2 yunk ;D

pari-pari said...

huhu.6 tahun? sgt advance wooo. huhu.
i dulu darjah 2.huhuhu
btw mane de nk termuntah pun yunk.
biasa lah tuh
i pun byk kot crush
huhuhu

hanimah said...

huhu..ni nk kena report ni..hihi

.dyanza.maya. said...

oh chenta ?
hee best pe
6thun da jtuh chenta
khayal jup ;)

aainachentak said...

iela:
lalala..agaknye kecik2 dlu agak x paham apa2.rs suke,sukelah..isk. :)

niemah:
report?hehe.. jgn2!

dyanza:
jum2 khayal sesame! ;p

maira.adreanna said...

amboii kecik2 da gedik .mengalah kan kegedikan kuhh ,tak boleh jadi ni hehehe :PP

aainachentak said...

hahaha adeh kegedikankuh keterselahan :P

hanimah said...

nak jugak!hehe..ni besh ni...nyakat cik aaina...lama tak ngusik die..hehe

aainachentak said...

warhh smp atimu cik niemah!
i nak nages satu baldi,u usik i..
haha tetibe :D

Buttercisco said...

nice jari tu...hehehe..cam jari bebudak tadika..hehehe

aainachentak said...

ngeee..jari aku yg kontot itu pown ank prasan ey! isk *malu malu* :P

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

uik..
sumer crushing2 stuff?
ngengenge~

aainachentak said...

lalala~ crush itu indah! haha. :P

btw..thnx fer visiting ya!!keep coming back!:)

Buttercisco said...

jari kontot...hehhe..ok gak..hehehe

aainachentak said...

err..hee sudah anugerah Allah begitu! *ehemm* ;PP