February 7, 2009

jabat tangan dia jika benar kau sahabat



ini entri yg bisa buat aku tersenyum. kalau kau ada sahabat yg benar sejati kau patot julang dia & jabat tangan dia sbb kau x akan bisa ketemu lagi sahabat lain yg sama seperti itu.manusia ya pelbagai.nah..bila adanya seorang yg persis malaikat pelindung itu sudah cukup bagus utk kau sorakkan atas nama pertalian.

malang juga waima ada sesetengah tidak mcm sahabat walau mulanya begitu baik & akrab.mulanya akan sangka pertalian itu kekal hingga akhir hayat.tup tup setelah dua tiga kala sendiri akan rasa..owh aku x perlu lagi bermati-matian berseorangan mempertahankan pertalian yg tiada wujud hujungnya.kadang-kala aku tertanya.aku sendiri tidak cukup hebat utk jadi sahabat kepada sesiapa.aku cuma tahu berbutir bicara.aku cuma tahu mengangguk atau menggeleng bila2 mereka bercerita.waima aku ini siapa ya?benar kalau jadi sahabat itu perlunya pada mendengar & memahami?apa itu sudah cukup kalian rasa? aku tinggal ini utk jadi angin.kau terbanglah soalan mana tau sayup2 akan aku dengar jawapan itu dari sesiapa yg mao berkongsi rasa.

kebelakangan ini aku sudah melekat pada siri one tree hill.kisah tentang sahabat.aku rasa teruja pada konflik cerita sahabat.& juga teruja pada lucas.owh kalian patut lihat bagaimana dia berjalan, berbicara, & berperasaan.kalau aku berimaginasi, aku mao lucas lamar aku! ahah :D yg pasti cerita digarap dgn cukup asam & garam.tiap episod akan ada sesuatu yg buat aku memikir.sbb itu aku suka barangkali.



ini pixto aku & sahabat yg plg plg akrab dgn aku.ada lagi yg lainnya.u knoe who u're!;) chenta sama kalian oke!! cuma aku plg senang dgn dia sbb kami sekepala, sejiwa, entahla takdir? kalian tahu bagaimana wujudnya nama persahabatan kami? *senyum sinis* aku ada dia setelah aku hilang sahabat.pelik bukan? seorang dtg & lain gantinya.sudah aku kata x semua sahabat yg buleh dijulang hingga akhir hayat.mungkin satu tika x akan wujud lagi kata mesra.dolu2 aku punya sahabat yg sudah x jadi sahabat itu.mana tahu bila aku masuk form 1 dia tiba2 mengelak dari aku.benar aku bingung. seakan x percaya manusia itu buleh berubah macam aku x pernah kenal dia.pandang pown tidak mahu.kalau aku ada dosa patot dia bilang terang2.buleh aku lutut di kakinya pohon ampun.tapi hati aku lebih sakit saat aku butuh dia genggaman persahabatan kami sudah lenyap.tak apalah.Allah itu Maha Berkuasa.aku x akan bisa ketemu sahabat akrab aku sekarang jika bukan kerana sahabat pura2 itu.hatta,dari form 1 sampailah sekarang maseh lagi kami bersama.berkongsi cerita & rasa yg bukan sedikit.kami senang utk menyenangkan sesama sendiri. *senyum*


aku pasti kalian juga punya sahabat yg senang bersama.ayuh jabat tangan dia jika benar kau namakan diri kau sahabat! :) disebabkan mood aku yg tenang & girang tika ini jadi aku mao dedikasi sesuatu buat kalian.pastinya kalian sahabat blogging aku yg aku chenta.kalau tidak aku x akan obsesi utk ransack blog kalian tiap kala.haha ;D terima ya dari aku!

.......................


talent : nidji

lagu getar jiwa : arti sahabat




18 comments:

peAnut said...

yeah!! mari kita bejabat tgn bsama2..=)

pari-pari said...

hee.nk jabat tgn u babe
:)
btw i obses dgn oth dan nidji!
hehehe
:)

n a r d indie winkie said...

hoh.. kadang2 sahabat yg kita trust 100% tu la yg akan makan balik. itulah experience yg takleh dilupakan. :-(

aainachentak said...

peanut:
aku sambut di sini! ;)

pari2:
meh yunk i jabat tgn u jgk!:)

ahah kita sama lg utk kali ke..??
kbtulan yg sgt byk!;D

nard:
yes dear.x smua org buleh jd sahabat pd sesiapa.aish..

pari-pari said...

heee.genggam tgn u kuat2! weee:)
kan?? entah persamaan yg keberapa kali entah.. kite kan kembar! :)
weee :)

aainachentak said...

ahah kembar siam kowt kite yunk!:D
sad we haven't have chance 2 meet up.4 sure byk menda mao ckp nt.. :P

misshetrek said...

aku suke one tree hill!!
aku dh dload season 6 tapi xtgk satu pun lg.heh..
yang aku tau peyton sakit :(
n aku nak lucas dgn peyton.
ade je mslh dorg.
kesian.

salam2.kite sahabat kan?
;)

aainachentak said...

warh..aku buleh bt fan club OTH lepas neh! haha sepp sket!!

peyton saket?aiyoo sedey nyer..
aku pown rs they meant to be togeda,it juz timelah kowt!
ko dload kt mne eh?nak jgk!:)

yeayy salam ko jgk.mustila ko sahabat aku..sekeh kang!;p

Juliana Edgar said...

OTH mmg BEST GL OKAYYY. ;) And yeah yg benar2 shbt tu susah nk carii ;(

aainachentak said...

ahaa 1 more peminat setia!ahah :D
yes dear.susah dicari tp pasti ada beberapa yg oke kan?huhu..

eeri_hilfiger said...

follow rr my blog k?
hehehe...
btw, thanx 4 comment...
any idea 4 make my blog more interesting?

Fahimy said...

ur welcome >. :)
urmm pics yg baldi tu tngkap mse SPM .. tensyen .. hehe .. tu sbab mereng sket ..

hehe ..

thanx coz follow blogku ...

tata :)

misshetrek said...

oit.sakitlah.mane leh sekeh2 kepale org.
:(
*merajuk 5 minit ngn ko









haa.dah 5min.hehehe ;P
dload kt limewire boleh,ares pun boleh.

aainachentak said...

eeri:
welcome2! no biggie nt aku follow2 blog ko k ;)

idea?isk..aku rs ko kne visit blog2yg popularla kowt.tgk dorunk blogging mcm mne,kalau rmai follower mesti blog dorunk interesting aite?;D

fahimy:
haha xpe,mereng ko klaka bg aku.gud idea!;)

welcome2..

misshetrek:
alaa bucuk2.majok pulak! :P
nseb bek 5 min,kalau 5 taun merana aku nk pujuk ko.haha..

okies thnx babe!:) nt aku try.. hee..

.dyanza.maya. said...

oh mari berjabat tgn
bersama daku ;DD
oh yup sahabt sejati
sukar d cari
wee ;]]

aainachentak said...

mari2!
kita jabat tgn oke yunk!;)
heee..

Buttercisco said...

jom..berjabat tangan..hehehe

aainachentak said...

jom2 sahabatku! heee ;pp