January 25, 2009

kalau masa jadi 25 jam sehari bagaimana?

diumumkan. hari ini mmg aneh bagi aku.(warh mcm nak buat pengumuman raya jew gaya aku)tiba2 hari ahad pergi perpustakaan negara cari journal. *wengs! orang laen kompem pegi berjimba-ramba kat mall kew, keluar makan kew, ngedate ngan kapel memasing kew kan.waima aku sendiri rasa terpinga-pinga.lalala~ :)

x kesahla tu.nak buat cano.cari pown tarakla lama.yg best time nak photostat journal jumpe abg hensem tgh beratur depan aku.hee pandang sekali x dosa kan? *ehemm* eh sebenarnya aku bukan nak ceritera pasal neh.none related.topik sebenar pasal masa.oke i knoe i knoe.skematik elektronik sunggohlaa topik i kan! taderlaa..kalian perasan x setiap kali kalian ingin cepat mesti ada sesuatu yg bisa menghalang? atau atau..bila sebaliknya kalian menunggu,bisa pula masa itu jadi sepanjang panjang abad betul x?

again.hari ini mao segera ke perpustakaan negara.masa tu jugaklah ramai yg mao ketemu & msg aku.plg menyayat hati,hailaa & & jew jiran aku dtg bagi kalendar & tafsir Al-Quran.berbual sket punya panjang eventhough aku rasa da 44 kali leher aku buat fluid motion jeling jam dinding.isk. takan pulak aku nak halau dia kan.dia da baik hati sunggoh nak share petua hilangkan jerawat kat aku. *opps!* ya.saya punya jerawat.sedey2.. err sambung ceritera.jiran aku tu siap offer lagi nak beli bedak siam & tah hape2 ubat lagi tah yg dia cakap.aku pown tarak berapa nak dengar.kalaula aku buleh jadi sabrina da teenage wish tu.aku petik jew jari kompem da ada kat perpustakaan.tapi ofcozlah x buleh!

masa nak naik tangga pegi beli tiket tiba2 ada sorang kakak neh lambai kat aku say hai.aku pown dgn riak blur2 kucing lambai balik kat dia.dlm hati terlintas,"aku kenal dia kew ek?" ngeee..rupanya dia lambai kwn dia kat blakang aku.kan da free jew malu! isk.jatuh maruah i yaw.time naik lrt tiba2 aku nampak lelaki cinot neh kejar nak masuk train.malangnya dia x sempat naik.see kan da kata time is constraint! lambat sesaat jew tu. *juling mata*

ironiknya.bila aku kat jhr tiada laen yg aku lakukan ialah menunggu sampai naik semput aku kat tepi jalan.habuk satu hal.kena hon satu hal.aci tak buleh terima betotla nak buat aku & kwn2 laen camtuh.kalau nak benti tumpangkan kitorunk taper jugak.neh stakat hon2,then senyum2 kambing.hape hengat kitorunk kambing betina kew? pena sekali pukul 8 mlm bawu sampai uma.uwarr gler penat! keluar uma pagi2 buta.balik pown mlm2 buta separuh.kalian baik hati kan?kan? dtg jemput & hantar aku pegi kuliah.tak pown pinjam keta sejibik kat aku buleh? *sesuke hati jew* hee :D

byk kali masa bisa jadi lawan atau jadi lawan.sampai terpikir kalaulaa aku buleh lanjutkan masa lebih sket dari yg sepatotnya bahagiakah hidupkuh? tapi Allah tu maha bijaksana.alangkan masa yg 24 jam tu pown sudey aku terkial-kial inikan pulak nak tambah lebih dari tu.yekew?

9 comments:

Poison Flower said...

kalo ada lebih sejam masa, gua pilih nak makan nasi selama sejam. yg lagi 24 jam , bt cam biasa lah.

nasib lu suwey cam gua lah hahaha

fithot said...

haha
gelak bce kesah ni..
penah jugak aku malu cmtu,
tp aku yg lmbai.
aku lmbai2 jerit name kwn aku,
skali ble orng tu pusing, slh org daa..
tros aku wat2 lmbai lg. kunun2 lmbai orng yg blakang die la..
*kaver2* ;">

phikool thong said...

bab lambai tu mmg biase ak byk kali kena
nk pulak malas pki spek klu kluar
mmg muke tebal je bila slah lambai kat org..hehe =]

hanimah said...

sahabatku..ur entry bisa buat daku tersenyum sorang =)

tp yg i respect,bguslah u kuatkan smngt ke libry..biasalah..hidup memerlukan byk pngorbanan..

by de way,kesian juga time u cerita jiran pjg lebar bg petua tu ea??terpaksa la dgr pjg lebar di saat2 kita ada hal penting nk diuruskan...apepn,wish u all de best!

aainachentak said...

poison:
tulaa suwey itu sudey berjangkit.
gahaa :D

isk.mkn?kronik neh..hehehe

fithot:
hahaha kite serupa!naseb bek kau pandai kaber line. :P

phikool:
yelaa tu!betot2..
aku pown 2x5 rabun jgk.heee

niemah:
wee thnx niemah!:P huhu tulaa time2nak cepat tulaa org nak kacau. tahpape aite.geram pown ada gak.
dugaan!!

syahir suhaimi said...

kamu2... what a day... bgs jgk kita jd sabrina witch tukn... haha~

Wexeeda said...

xpe aaina.... anda 'ter'pandang abang ensem tue... klu nak 'ter'pandang lame2 pn takpe... hihik.. sye sokong...hihihik

ko nie, tergelak ak bce psal ko tersalah lambai tue... nie pn tak abis senyum lagi nie... hahaha ak pn slalu gak... blur abis...

nak bagi ilang jerawat ek... ak try srubs yg ade olive... berkesan beb... tapi dpend laaa ko alergic tak kat olive...

25jam.... uhuhuhuhuh sye taknak sye taknak... 24jam nie dah cukup sengsare... sye taksanggup... uhuhuuhuhhuuhhh

IkraamTorres said...

kasik brapa puluh jam pun kalau xleh nak manage time pun tak kan cukup n xkan berguna....

aainachentak said...

syahir:
bagus sgt2! tp x mungkinlah kan..kan.. :)

waheeda:
isk.xley waheed kang dosa setepek kena.so pandang sekali tanpa berkelip dahla!haha

olive?bunyi cam besh.thnx 4 sharing okie!insyaAllah aku try.:)

am:
sokong! ngee itu termasuklah diri sy. =.='