November 26, 2008

hati rapuh # 3

si dungu
kala jiwanya resah
hatinya bermadah rapuh
lalu merenung jauh di sana
ada gesekan angin yang berlalu
berhembus ia menyisir bulan
menengadah dinding di depan
yang ada adalah tiada
statik tanpa noktah
dirasakan oleh si dungu
riwayat itu amat jauh
gapai olehnya maya
hanyut semua hakiki sempit
yang memateri
yang memijak sohih lubuk hatinya
berkelanalah si dungu

5 comments:

Buttercisco said...

wow..pandai u bersajak.. :)..kalo di buat jadi lagu indie mesti best kan...hehehe

maira.adreanna said...

dalam .

aainachentak said...

inchek buttercisco:
haha.barangkali bukanlah sajak sgt.
hanya luahan rasa.;)

cik maira:
trima kaseh. =)

Buttercisco said...

hehehe..tak pe la yg penting u pandai meluahkan dlm bentuk sajak..hehe


pasal lagu lirik lagu di blog i tu, de la beberapa lagu yg i download dlm minggu ni tapi tak la satu album pun :)

pasal lirik band couple tu takde kaitan ngan diri i pun..lagi pun lagu dia sedap di dengari i suka lagu tu :)..n then lagu couple ni rasa baru thn ni kot..rasa nya la :)...

aainachentak said...

ya..luahan rasa yg biasa2 saja.haha.

couple songs quite nice to listen kan.;) i ada few songs tapi yg lama punyalah.yg bru tader lg.huhu.