November 20, 2008

aku telah 'ditagged' !

ini pertama kali aku ditagged oleh blogger.angkara cik waheed! *peace cik waheed* ^________^
jadi aku jawab saja begini ya..

1.what's ur ambition?
honestly,aku pown tarak tau nak jadi apa sikalang.ikut cik waheed kata time sek rendah dolu2 kan cikgu ada tnya kite nak jadi apa kan.bole buat 3 choices.betot x? haha serase nyelah aku pilih pertama, mao jadi cikgu sbb dolu2 cikgula job yg plg aku excited bile dgr.ari2 pown bilang sama mak, "sowk besar org nak jadi cikgu!" *kondifen jew aku* maen ngan kwn2 pown, kalau x maen kawen2 kompemlah maen cikgu2.haha.& kedua,aku pilih mao jadi pramugari.ngee yg neh lagi x buleh handle.aku suke sgt sbb jadi pramugari bole fly mane2 yg kite suke.owh besh2! & ketiga aku pilih mao jadi polis.neh kawan akula punye kije influence aku suro jadi polis.dia ckp jadi polis best.diela ckp.aku x ckp.heee.. lantas sikalang aku plan mao jadi exec finance sbb insyalah akan major coz neh degree nt.or else niaga sendiri.

2.who's more important to u? bf or fren?
ooladida..soalan nehla yg aku plg x suke bila bicara.selalu bila kapel kwn terasa terabai.aku pena rasa kwn yg terabai & jgk dikatakn mengabaikan kwn.*wengs! sebetulnya dua2 pown sama penting.it juz kne pandai2 manage masa tok bf kite & kwn2 kite.so fair enoughla kan?;)

*3.what will u do when you face pressure?
hee ini ques yg aku ubah utk acara tag-mengetag neh.slalu aku bile pressure kompemla hengat bukan2.hati gundah gulana.nak legakan hati dari kecik aku musti kne lompat atas tilam pastu peluk bantal kuat2.muke kasi tutup ngan bantal tuh. then nanges.tu 1 waylaa.cara laen tules diari.luahkan evtin mse menules tuh pastu rs lega yg teramat.even gado or x puas hati ngan kwn2 kan aku kompem tules surat luahan perasaan.hehe time sek dolula buat mcm tuh.tahpape kan.sbb tuh kowt aku suke menules. ;)

4.do u tink u have enough confidence?
tak pena ada strong confidence dlm diri.haha sewius! slalu rs inferiority complex.perasaan renda dri tahap maksima.maseh lagi tak buleh ubah smp sikalang & aku sedar aku ada pwob neh semenjak aku pindah rumah mse darjah 5.mse tuh x hengat punya nerd.dak2 laen sume hawt2 or budget hawtla kan.da bicara suke boy neh,boy tu.
tuka2 kapel.aku mcm culture shock jew time tuh.x pena pikir lgsung bab cintan cintun.dala tuh aku pakai tudung pown berlipat, jerawat beranak-anak.mmg rase sgt2 rendah diri.

5.how many babies u want?
ngeee..aku mao 4 org anak kalau kawen nt.2 laki 2 pompuan. ^_____^

6.do u believe in seeing a rainbow after the rain?
yes,absolutely.sumtime tgk keadaan jgk.

7.what's ur goal for diz year?
goal aku ialah menjaringkan gol utk Malaysia bila lawan MU.haha nolaa kidding! aku hanya ada hasrat utk blaja sungguh2 smp cucur atap.no more henky penky.no more luvvy duvvy.simply becoz i'd enough of it.ala2 yuppies wannabela kowt! x pikir mao settle down unless god says so.insyalah..

8.do u believe in eternity love?
yah..i do.kalau tak aku takkan tunggu sama jejaka chantek. ;) tapi lambat lagila kowt utk itu smua.

9.what's a perfect gf/bf like to u? (list 10)
satu- dia ada basic agama.
dua - dia bole bimbing aku kalau aku salah.
tiga- dia dtg dr keluarga baek2.
empat- dia ada pendidikan.
lima - dia bole tepati ciri2 yg makbah aku nak.
enam - dia bertanggungjawab.
tujuh - dia senang dgn aku which mean buleh terima aku seadanya.
lapan - dia tak berkira.
sembilan - dia bole buat aku ketawa riang ria.
sepuloh - dia sweet dgn cara dia sendiri.

10.what are u really afraid of?
snakes! sgt..sgt..sgt geli & ngeri bile tgk.eiiiyuuu~

11.what is ur current hate?
lelaki gatal.lelaki miang.lelaki kasanova.

12.is there anything u wanna tell da people who hates u?
hopefully tader saper akan benci aku.tapi kadang2 kite x sedar kite ada buat salah kat org kan.for those who hates me (kalaulaa ada)..maaf byk2 atas salah silap aku! harap dpt dimaafkan sbb aku juga x ingin dipersoalkan di akhirat nanti.

13.do u cherish every single frenship of yours?
ofcoz i will. ;) aku x banyak kwn yg betul2 rapat.satu org yg bisa buat aku selesa,aku akan kwn dgn dia sampai mati.

14.what is your recent nite dream?
hahaha.rasenyer aku tak perlu ulang ceritera itu kan?^______^

15.what do u crave for the most currently?
owh sgt2 byk! lately kehendak aku macam2.baju baru.laptop.kamera hebat.shades.photo bang! ahhh..aku kira kalau aku bernaseb baek utk tunaikan smua kehendak2 itu,akan aku suakan buat kalian dlm entri akan dtg ya. ;)

16.most unexpected gift u received so far & when?
mp3 samsung,touch scrin.hadiah bufday dari ex aku.sewius aku syg amat sbb aku suka pada muzika & itu saja yg buleh buat aku mengenang yg indah tentang dia kadang2.kadang2 oke!

17.describe da person who tagged u in 5 words.
hahaha.habeslaa ko waheeda.. :D

satu - nice
dua - specky
tiga - bijak
empat - peramah
lima - humble

18.what have u done to yourself to make yourself happy?
dgr muzika.tgk movie.shopping.be with people yg aku sayang.mkn apa yg aku nak.tidow bile2 yg aku suka.aci redah buat apa2 yg aku nak buat. *giler x senonoh* :D

19.what will u become in another 10 years to come?
mase nehlaa kan, kompem2 aku da kije.kowt2 da kawen so jadi isteri yg solihah. *eceyyh*

20.describe yourself in 3 words.
satu - pemalas
dua - sengal
tiga - penggelak (ada ke perkataan neh?)


tag instruction!
Remove 1 question from above and add in your personal question.Copy and paste these 20 question in your blog. Tag 8 peoples back.

seterusnya aku tag nama2 di bwh ini.hehehe:
  • cik iela pari2
  • cik afy
  • cik azie adyda
  • inchek buttercisco
  • inchek audio
  • inchek ikramtorres
  • cik maira
  • prof kamil? ngeee.. (da out of list ^^)

6 comments:

pari-pari said...

ahhaaa
i kene tag! nak kene u nihh.. heheh
btw kite memang diciptakan dengan byk persamaann
i pun mau 2 sons 2 daughter.
n yeah. kite pemalas, sengal and penggelak!
:)
n yg paling penting cinta kita pada muzika tak akan hilang kan syg??
much much love!
muax! :)

Buttercisco said...

banyak nya persoalan yg timbul.. :)..

Wexeeda said...

hahahaha... anda lah org pertama yg telah menjawab tagged sye... hihihi.....
ak suke jwpn ko #2... hihihi anda menjawab nye dgn penuh konfiden cikgu aaina... best best..

ak ingt tul laaa goal ko nak goal kan tuk M'sia lwn MU... tapi ak badjet dlm siri mimpi ko yg berikut nye laa.. hihi

moga ko dpt capai exec finance tue... mesti best... gudluck...

p/s aaina, ko smpat tgk ak pkai spek kan.. ak pkai spek waktu darjah 4 dgn gelaran 'mak nenek' di sekolah agama (tue sbb dorang jeles ngn ak hahaha)... waktu ko pindah tue, mmg rse kehilangan abis...

aainachentak said...

cik pari2 cyg:
hahaha..bang! anda kne tag dgn sy.
silekan jwb ya!^^
yes3..
we always do have common kan syg!:)
tulaa da kte kite kembar x jadi.
haha..
lebyuh!muaxx!:)

inchek buttercisco:
owh terlalu byk! jgn cuba utk lari oke.jwb jgk! hehe..

cik waheed cyg:
aku org pertama?? warhhh perlu aku berbangga neh! hahaha.. :P

aku harap2la aku bisa mimpi utk kalahkn MU dlm episod akan dtg.& muga2 dlm mimpi tuh juga kau bisa bermain sbelah aku.mesti besh kan?kan?:D

thnx cik waheed!! insyalah doakn tuk aku k..

a'ar2! sempat tgk kau pkai spec.muke kau yg cumel.uhh wewitt!:) uwarr sob3..tulaa! aku pown sedey sgt bile pindah.rs nak lari blk sg besi jew.kan dolu2 kite memasing jadi watak komik sailormoon kan.kau sailor mercury! aku hengat lg tu. ;) bile pindah da ilang bestie.x sonok lgsung.huu..

maira.adreanna said...

thnks kerna tag hehe :D *baru perasan*

aainachentak said...

bang!anda juge kne tag!
silekan jwb yah!:)