November 24, 2008

baju-bajungan

entri kali ini aku mao berbasa-basi saja.omong2 kosong bicara tentang baju-bajungan.aku ini sewiusly fashion disaster! segalanya aku pakai aci redah, aci belasah, & aci jual sireh.eh? bila lihat org laen ber'fashion' yg vogue & hawt aku juga teruja mao mengikut.tapi x pandai utk mengaplikasi.oke jadilah aku seperti org gilak berbaju!selalu utk apa2 cara sekalipun aku 'berfashion yg disaster', aku lihat pada mood sediakala.contoh senang : hari aku malas - keluar ke tesco atau mana2, pakai saja tee koyak, tudung x bergosok, seluar tah hapa2, & selipar jePoon rm0.90. hari aku gilak - aku pakai baju kaler titt, seluar kaler tutt, & kasut kaler tett. hari aku bahagia - baru aku pakai sedikit proper.yekew? :)

lagi aku ini beli baju di mana2 pown buleh.tarak kesah asalkan lawa mata memandang.& disebabkan sikap aku yg ini, selalu saja aku x sependapat sama mak & abah."neh baju apa yg kau pkai neh?, byk2 baju neh yg kau beli? haaah!! brape harga dia?" omigOsh! pusing kepala aku.waima utk mengelakkan masalah2 spt itu timbul,aku lebih senang utk shopping berseorangan & pilih saja mana2 yg aku suka.i knoe.i knoe.aku degil.aku akui. ahhhh tapi sejak akhir2 ini aku sudey suka utk beli local tee.support org Melayulah lebey kureng!:) dolu2 x byk pown org melayu nak design,print & selling their own label.sikalang sudah berubah.local tee da mcm cendawan tumbuh lepas hujan.pergi saja mana2 event atau gig adalah label itu & ini.design melatop.cun siot! tapi satu aku ralat,aku pena sekali beli satu label ini, 3-4 bulan pakai sudah koyak.haru betul! design tip top.harga ok.tapi kualiti zero.perlu kew mcm tu? isu seperti ini bukan lagi enteng.ABM (Angkatan Baju Malaya) pernah juga duduk berbincang bicara hal kualiti & masalah ciplak design.kira isu panaslah memandangkan public da complaint kan.& memang menjadi adat di mana2 sekalipun satu org jadi trendsetter, yg lain akan jadi pak turut.susa bukan mao jadi unik? zaman aku x matang dolu, aku slalu ketawakan org2 yg aku lihat agak "klakar" dlm berfashion.gaya yg pelik2 & x pernah org laen pakai.cth pakai blause dgn jeans atau pkai skinny,tee, then lilit2 tengkuk sama scraf.kan dolu itu smua x masuk akal logik kalau pakai kan.tup2 fashion spt itu sudah jadi popular.& kalau nak diikutkan fashion kita jao byk tertinggal berbanding Indonesia.fashion anak2 remaja kita sikalang (eceyy..mcm aku tue sgt jew) sudah setahun di pakai di sana.every month akan ada neu design yg klua sbb label2 di sana sudah establish ibaratnya mcm jenama Gucci, Versace, Padini, & Topshop lah.setiapnya label itu punya kedai & kilang yg tertentu utk hasilkan outfit mereka.mao tau sebab apa? mao jaga itu kualiti.mereka sama sekali tiada pakai belasahan buat tee.cth : pilihan material.sbb cotton itu juga punya pelbagai jenis.jadi kena sgt2 teliti dlm pemilihan material.sbb itu kualiti outfit mereka jao lebih baik.uhhh rasanya aku pasti jadi gilak kalau bisa shopping di sana.

hey..tapi kita pown sudah hebat. ;) sekurang-kurangnya sudah nampak usaha ke arah itu.da maken ramai anak2 muda Melayu involve in this field.itu termasuk sang gadis mcm label Poprina & Devotee.ada yg sudah buka kedai sendiri.Super Sunday(dekat monorail BB) misalnya is like 1 stop centre yg jual local tee termasuk label BIMA. abg aku punya.aku sendiri sudey lama ini x turun tlg abg.menanti-nanti masa yg sesuai.kalau ada gig aku mao join. hoyeayhh!;) di bwh ada piccie masa BIMA di Matrade 2008..




abang bira & kak fahima = bima

lan (meetUncle hussain) pakai tee destructive mankind

taja pakai tee meetUncle hussain by BIMA

BIMA sebelum2 ini lebih byk buat tee tuk band2 indie mcm meetUncle Hussain, Komplot, the Rhaman, Couple, & the Otherside Orchestra.lately, sudah ada produk baru.antaranya male & female cardigan, hoody, beg, juga cap.in future insyaAllah akan ada perkembangan laen.itu kena minta kepastian dari abg & kak fam dululah sbb dorunk yg organize BIMA. ;) by the way, kalau kalian teruja utk membeli *ehemm* buleh lawat page BIMA di maispes : http://myspace.com/bimadagang atau kalian buleh saja tglkan comment dekat bloggy aku.kalau kalian tgl jao BIMA bole antar by post.guna pos laju, additional charge rm6 sehelai.ciss! aku neh promote pule. :D maaf ye slot iklan sebentar.heeee.. :D

BIMA female cardigan

BIMA blause


BIMA bag jln2 cari pasal

koleksi tee BIMA

BIMA male cardigan

BIMA hoody

BIMA cap

aramak! entri sudah jadi sgt panjang & meleret.aku ini kata mao berbasa-basi saja.haha double maaf kalian! :) hatta cukup sudah sampai di sini.ayuh kita ber'fashion disaster'..!

12 comments:

Buttercisco said...

nice fashion :)..

afy sufy. said...

cs aaina!!
nak2..
sy tao cs baik ati nk blanja kan..
luv ya cs

aainachentak said...

inchek buttercisco:
tengkiu!:)

cik afy cyg:
nak?
buleh2!
tapi beli sindili..
bluweks.. :P
hahaha..
luv ya too hunn!;)

Buttercisco said...

ur welcome :)

tu la awak..cam cam perangai manusia..saya arap dia akan insaf satu ari nanti :)...

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

hik3~

chumel2 baju tu~

aainachentak said...

inchek buttercisco:
betot3!
kita x buleh nak jangka isi hati manusia.harap2 dia akan brubah.;)

cik zara:
thnx fer droppin by!!
haha kamu lebih cumel.. ;)

IkraamTorres said...

waa cantik la..impressive..nak 1!

aainachentak said...

ngee..thnx inchek ikram!:)
nak?
hee kne belila camtuh.
buleh2?:P

maira.adreanna said...

lawa lawa .pandai promote :D

aainachentak said...

ngeee..trima kaseh cik maira!
amek kesempatan bt promo.haha.:D

Wexeeda said...

comey nye.... minat ak kat bag ngn blouse tue... hihihi...
siyez best abang ko bukak BIMA nie... siap gabung nme ngn kak ipar ko lagi... sweeeeeeeeeet nye.... hihihi

aainachentak said...

ya2.credit to abg aku. :D
bima baru2 lagi bertatih.
nt cik waheed kawen buleh jgk gabung nama dgn suami.heee..