April 7, 2009

aku rasa, parent aku lebih cool.yekew?





itu hari, bila aku balik menyapa rumah..aku tiba2 punya ide gila utk menyelongkar kembali tiap2 pixto album parent aku yg dolu2 sewaktu mudanya.aku buka & lihat satu2.owh & kalian.. barulah aku sedar mereka jauh lebih cool dari aku si anaknya. mak aku sexy wei! haha.. aku pasti parent kalian begitu juga kan? berfashion ala2 60an.. berseluar long-bottom.rambut seperti alleycats barangkali?ataupown saling x tumpah mcm A. Rahman Hassan? :D aku kira fashion abah aku dah ada gaya mcm bittersweet pown ada.ngeee dasatnya abah!


nak dibanding-tara aku ini mmg jauh berbeza.abg & kakak aku juga x seperti mak & abah. barangkali zamannya x bisa sama.hatta fashionnya juga jadi ikut tidak sama.yekew?cuba kalau aku beritahu sama mak sekarang,aku ingin pakai skirt atau blaus sexy yang serupa, ada mak aku akan bagi kebenaran? huh..kirim salam laa.silap2 aku kena backhand! =.='


tgh ralit perhatikan pixto..tiba2 abah aku berdiri di sebelah.aku dah agak dah abah aku neh mesti sibuk nak tau aku buat apa.& dia gapai pixto2 yg aku sudah asingkan keluar dari album.kemudian dia sengih2.


aik?! *angkat2 kening*


dalam hati.. "okeee (5 harkat)..dia dah nak start enjin"


dah kata dah!abah aku bersuara..
"neh kau nak buat apa dgn gambar lama mak kau pakai skirt neh? keke.."


"adalaa..nak buat projek" jeling sket2 muka abah aku.

abah belek2 lagi."kenape gambar mak kau jew byk?gambar abah ada dua jew,yg x nampak muka pulak tu.x acilaa"


"ish..gambar abah byk2 mane buleh.x best x best.." *gelak jahat dlm hati* :D


"kau letakla gambar abah byk sket.haa gambar yg neh masa abah kat kg neh. (merujuk pada gambar ke-3 di bawah) abah pinjam camera tuk mat.camera dia bagus buleh zoom jauh2,yg muncung dia pjg2 tu"


aku rasa abah rujuk pada camera slr.woa giler cool! abah pown dah merasa pakai cam tu.aku?=.=' tah bila mao merasa!sob2.. see..aku sudah bilang.parent aku jauh lebih cool drp aku kowt.



& lepas tu jew...



abah aku mengadu sama mak gara2 aku ambil pixto mak aku yg sexy.
hailaa..abah neh.suka kantoikan projek aku! *juling mata*







mak aku ofcozlah bikin muka terkejut.dia tanyakan pada aku..
"laaa.. (4 harkat 1/2) nak buat apa amek gambar mak?"


utk kaber line aku gelak sket.sket jela. "saje jew.nak sebarkan kat internet.ON PANAS gambar2 neh.dpt duit byk.kan!kan!" bwu aku gelak terabur.isk x senonoh!


errr..betul pown kowt.kan aku dah letak dlm internet sekarang.heee sowieee mak!! (mcm mak aku baca blog aku pulak kan) :D konklusinya entri ini.aku menyatakan bahawa aku x cool mcm mak & abah aku. *ehemmm*x buleh jadi neh.satu hari nanti kalau anak2 aku pulak yg belek pixto aku bagaimana? x bestlah kalau xda pixto aku yg cool.x bestlah jugak kalau aku xda cerita cool yg mao aku kabarkan pada anak2 aku.


waima..nampaknya aku kena bertafakur utk memikir jln penyelesaian.



*bertafakur*




*bertafakur*



noktah ini entri.





p/s: maaf aku sibuk memikir.jumpa on next entri oke oke?:D


............


owh2..sebelum ini aku ada janji kan sama kalian utk upload pixto zaman tadika aku dolu2.tapi rupa2nya aku hanya ada satu gambar saja.itu pown masa hari graduasi tadika.disebabkan mak aku sudah frame & aku malas mao curi pixto itu, jadi aku gantikan dgn pixto aku masa darjah satu ya! ^__________^































25 comments:

Wexeeda said...

ak tak byk nmpak gmbar bpk ak yg posing. tapi atuk ak de simpan satu gmbar ayh ak, iras2 muka ak waktu darjah 6... hahahah pastu makcik2 sedara ak gelak... hahah sbb ak potong rambut, so cam lelaki dah.. tp ayh ak mmg encem pn... kakaka puji kehenseman bpak sndiri...

gmbar mak ak pn seksi meksi gak... de tue gmbar kat tepi pantai... cehhh wahhh... tapi ngn ayah ak.... waktu ak ngn adik ak tgk tue, ktorang nak g skolah agama. pastu ktorang nyanyi, "seksi seksa masuk neraka..." biasalah ktorang kejutan budaya skit, tak biasa tgk org seksi nie... hahahahah

aainachentak said...

gile klaka cter ko cik waheed!
haha aku gelak guling2 bce!:D

betul laa tu..tgk mak kita skrg x expect pown dolu2 sexy bangat!ngeee..

adamLUBA said...

wahhh!
tak di nafikan..
abah ko memang cool + retro

tak seperti abah aku..
dia lebih kearah 'deeppurple'
nyer konsep!
berseluar jeans koyak dan berambut panjang..huhu!
tetpi ironinyer...abah aku tak bg aku rambut panjang..huaaa..kejamm giler!!

afy sufy. said...

hee cool gilaa ah cs

weuwittt

I Z M I R said...

cool giler seh parents ko..!!;p

peAnut said...

ngeh3..besh2 ini cerita!!
mak n arwah abah ak dlu pOwn same la..
mmg perghh..sexy siott seyhh!!hehe..
blk uma 6t maO wt selOngkar picca2 mereka gk la..hoho

Para Jamaludin said...

yg gmbr bpkmu yg reramai tu msti band kugiran kampung tu..

stail btol parents kamu. malu seh kalau anak x sestail itu..hahaha

tingat pulak cmne parents aku dulu.
muka mak aku cm pelakon Zaiton dlm cte seniman bjg lapok. Bapak aku mcm rakesh roshan,bapak hrithik roshan dulu2.

hehe..

hanimah said...

haish...wawawa...siap posting gamba lame2 die ni..aduh...report ni kat mak die satgi..kui3....abes la kalo mak die baca blog nih...

Bule said...

bapak kau style...
dulu bapak aku afro...hahaha..
agak retro..dulu2 mmg style..

Nadeeya Khair said...

comel gila muka 7 tahun! :D

Sara Musfira said...

Lebih kurang je parents kau dengan aku masa dulu.haha

:)

fithot said...

wahh best2. sy ske belek2 gmba lame juge..
n yup, orng2 dlu2 jaoh lg seksi yuuu~ ;">
btw, abah kamo.. wow ;O
mcm model da.. ;p

Eerie Liuvyx said...

mak aku juara kebaya kampung kot dlu
hahahaha

n a r d indie winkie said...

cool la gmbr ayah awak yg no 2. cam edit pki photoshop. wah..serius zaman dulu jauh lebih cool. tapi emamng la ada ala2 bittersweet gitu. hehe

zaidharis said...

hurm,
kim salam kat bapak ko ae,
hehehhe~

aainachentak said...

adam:
woa.deep purple kowt!
haha mmg..parent is parent.
*juling mate*

afy:
thnx thnx!;p

izmir:
parents kamOo juge!;)

peanut:
kan! sewius lg sexy..haha cepat2 selongkar piccie.buleh cter dlm blog kau pulak ;)

para:
ngee tulaa para.aku neh mmg x cool lgsg kowt :)

woa.kre ko kacukan industan la neh ey?patot cumel!*wink* hu2

niemah:
isk..jgn2!
nt kantoi ngan mak.ahah :D

bule:
afro pown cool ape!;)

nadeeya:
thnx babe!:)

sara:
haha dat's y laa aku ckp.parent kita lebih stylo aite :D

fithot:
aaaa tidak!abahku model?!
aisehhh.. =.='

eerie:
phewitt juara kebaya tu babe! kompem cun habes mak kau!;p

nard:
a'ar aku pown ske piccie tu.mcm mne tah dolu2 org edit kan!

:)

zaidharis:
ahaha,okies i will =)

nn said...

vintage :DDDD

YobSumO said...

haha... mmg kita tidak se sexy mereka dahulu... that's for sure...

hanimah said...

wawawa..tak kireeee...nk report jgk ni...da lama tak ngusik org ni katakan...takper2 wait for me...

farah :) said...

niceeeee i loike those vintage punya gambar.if only i were born at that time..... ;)



p/s:tenkiu sbb sudi singgah di tempat saya.salam perkenalan juga. :)

misshetrek said...

babe,comey gak ko time kecik2 ek.
hehe..

aainachentak said...

nn:
so lotsa vintage ;)

syahir:
takkan kowt sexy mcm mereka!ahah

niemah:
aiyooo..saje ey nyakat! hahaha..

farah:
kan?aku pown suka.
tapi aku x mao lahir waktu itu sbb nt aku x berkesempatan jadi anak mak abah aku. :)

welcome babe!salam kenalan..

misshetrek:
thnx babe!;) x cumel lah.sengal! haha..

BudaK_BlurR said...

hahaha~
teringat aku mak aku nyer gbar2 lama..
belambak satu lemari..
rambot panjang sampai ke peha..
drpd rambut pendek..
macam2 stile posing..
mmg diorg hebat masa2 dulu..

aainachentak said...

kan..kan..
aku setuju sama kau!;)

btw thnx sudi jengah bloggy aku ya!:)

.dyanza.maya. said...

oh sgtsgt teruja bile mengimbas kembali zaman yg indah .
nak lagi fotofoto itu sgt mengamit hati kite kan sayang ? hee si comel itu sgtsgt cute ajew iaitu kamu sayang ;DD