July 27, 2009

dua ceritera dlm 1.maaflah serabut

satu.dua.tiga.empat..lapan?
errr..x kirala brapa saat sekalipown
persoalannya pernah x kalian rasa buhsan gler na mati?
terpisat-pisat dari siang
da jadi mcm hopeless person yg baru putus chentan *auch!*

how i wish kalau aku bole jd mrs.smith bt terjun gaya x cuak langsung2 dr tingkat atas bangunan ke kan..
well.. *angkat2 kening*
since aku duk rumah flat,kemungkinan na buat tu mcm bulehhhh jew.yekew?
sekurang2nya adala aktiviti brutal sket dari terperuk dlm rumah

neh semua pasal cuti midterm yg tiba2 uitm na selaraskan kat seluruh kampus
aku ingat blk rumah weekend jew
skali!

...........

ring ring

"aaina tau x kita cuti smp ahad dpn?"
reena yg merangkap cik housemate aku call..

"huh..celah mana pulak dpt cuti?

"cuti midtermla.kan ada uitm tutup sbb H1N1.so na selaraskan all campus"

"sewius?!confirm ke neh?betul confirm?"

"yup confirm.na mntak tlg belikan tiket bas buleh?takut sold out babe rmai serbu"

"owh..wokeh2.tarakhal"


& dari saat itu sampaila skrg oke..

................

bapaklaaa bowink nyer!! *juling mate*

lappy tarak.
na layan muvie dolu2 dvd hancus.
novel da lapuk.

abes ape yg tinggal?
owh..trima kaseh maseh ada tv kesayangan mak abah aku!

online?
aku semenjak dua menjak neh da jarang online. (saja na kasitau)
maispes sudey pown dibubarkan.
bila ada yg menyapa,aku sahut smbil ketawa..
"aku dah tua kowt.layan maispes dari muda jenuh ahh"

alah..
in fact rmai pown yg da stop maispes ke frenster ke sebabnya dah ada facebook.
skrg zaman sudey berubah la dey!kan?

hmmm..
tapi x smua org la jgk ertikan satu kata tu.
anjakan paradigma.
perubahan.

sinopsis nyer secara drastik atau tidak ia berlaku, apa kesah kowt.
janji berubah atas dasar mao memperbaiki,mao jadi lebih baik.
susah sgtkah mao menerima yg baek?

owh..yelah.
aku lupa manusia itu buleh saja beri pelbagai definasi.
sedang sudah tau panas terik patot pakai payung, buleh juga ditafsir..
"hey gewdick sgt.panas dunia pown x buleh tahan.panas akhirat?"

x fikir pulak kalau orang tu ada penyakit kulit sensitif macam mana?
biasalah tu.
mulut manusia.

patotlah fynn jamal terpekik melolong..
kalau kau fikirkan orang sampai bila?
..
sesungguhnya manusia itu bagaikan serigala
..

nah..
sebab itu aku bilang dalam entri sebelum ini
kalau rasa ingin merasa,buat saja sebelum kau terasa
terasa menyesal bersebab kau x lakukan atau terasa sebal kerana manusia2 serigala yg mengadu domba yg tidak2

acap kali
kalau ini berlaku..kalian pedulikanlah!
x kan kemana
berbicara tinggi melangit pown satu hari perlu jejak tanah & cium bumi jua

*senyum*
m just one person who realize dat i shud put my feet firmly on the ground before i fall

8 comments:

peAnut said...

Ohh, nO wonder kmu
lama mnyepi..=)
btw, thnx 4da bday wish and,
kinda miss ur writing..
jgn tdO lama sgt eh babe! =D

Ikemal said...

hmm. lme tak post.

I Z M I R said...

agree with peanut..;)

pari-pari said...

babe. rindu u. :0

Sara Musfira said...

Selamatlah bercuti sama dgn aku yg sememangnya sedang cuti sem pun.haha

aaina.dahlia said...

peanut:
welcome2! ;D
haha skrg musim tdow nyenyak *wengs!

ikemal:
yup2.
kamoo juga kan?:)

izmir:
gara2 uitm neh!yekew?;)

pari2:
sygku! windu kamoo juge!^^
npe tutup blog?aci x besh tau enggak!hu2

sara:
haha yokk cuti goyang kaki! :D

pari-pari said...

babee
eh tak tak. i tak tutup. i tuka link je. nnti i bagi oke :)
love u mucha2! :)

.dyanza.maya. said...

ohh H1N1 , sayang jum3 kite jauhi penyakit tuhh . ;)wahh seronok ajew bercuti yup btw all da best oke stdy rjin2 hee ;)