March 16, 2009

gadis cengeng malaya

helooooo kalian...

aku dgn penuh dramatik & semangat mao menaip entri hari ini.mood duka pergilah engkau!hanya maokan yg ceria supaya aku bisa tersenyum saban hari.hahaha.. :D (gelak gaya sin chan, sungguh x senonoh)

well my dear...
*angkat2 kening*

sesudah habis baca ini entri silelah jgn ketawa kuat sama aku ya!:D

dengan senang hatinya aku ceritera.

alif ba ta mula!

ingat x masa kita mula2 masuk sekolah dolu2?:) sesetengah antara kalian mungkin mulakan sesi persekolahan lebih awal kan? i dunno..4 tahun,5 tahun? aku neh lambat.usia 6 tahun, itulah pertama kali aku dengar perkataan tadika.time aku dolu..err masa 1993 lah lebey kurang, mmg smua spesis kat area rumah aku terus masuk tadika kemas jew.da 1 and only tadika yg ada kat kawasan kem tentera sg. besi.harap maklum abah aku bukanlah tentera tika itu oke walaupun dia bekas tentera.masa aku lahir abah aku dapat tender meniaga kedai runcit dlm kem tentera 1 RAMD (Rejimen Askar Melayu Diraja).jadi aku mmg dilahirkan dlm suasana ketenteraan. kononlah tabah & kuat mcm tentera kan,tapi x pown! ahah :D

hari pertama pegi tadika.mmg sgt2 takot! tapi seronok pown ada.pkai baju kotak2 merah dgn kain warna biru tua.pastu bwk beg galas corak katun2.buleh kata smualah nak katun2 include pencil box, bekas air, pensel, pemadam segala bagai.haha cumel jew pkai camtuh kan mase tadika.aku tader piccie lah nak tunjuk sama kalian sbb smuanya kat rumah.ntlah aku update kemudian piccie aku mase tadika okie ;D

berjalan pergi tadika dgn mak aku.tekedek-kedek pagi2 nak daftar.alah 5 min jew dari umah sebenarnya.heee.. masa tu yg dibuka utk belajar cuma ada 2 kelas.satu cikgu mah handle & satu lagi cikgu yah handle.cikgu mah cumel, baik hati,senyum jew semedang walaupown badan dia agak berisi.cikgu yah pulak serius garang walaupown dia kurus kering.err kalian paham kan ayat aku neh? maksudnya aku suka cikgu mah yg cumel,bukan pada cikgu yah yg sedikit tidak cumel berbanding cikgu mah (ehemmm..ayat kaber line) .mmglah kan mula2 tuh buat gaya aci tarappappaaa..layback jew gumbira senang hati.mak temankan dari awal smp habes sesi salam suai kenal watsoeva tu.

esoknya.. hailaaa! =.='

"uwarrr..nak balik! nak balik!" sampai berdiri atas kerusi utk tunjukkan protes.

aku tak taula kenapa aku sedey giler masa tu.mak x ada,abah x ada mcm x sempurna jew hidup.kalian pernah merasa kekosongan di jiwa?nah..itulah yg aku rasakan! *eceyhh poyo jew ayat* :D satu hari suntuk tu aku nanges x berhenti sampailah da nak balik mak aku ambik baru berhenti nanges.kira okela kowt kalau aku nanges first week sekolah tu kan..heh tader maknanya! sampailaa setengah tahun kowt barulaa aku buleh update mind aku utk suaikan diri dgn kawan2 tadika & environment sekolah.

oke..x abeh lagi ceritera neh.
hehhh..! (utk kali keduanya)

bukan takat sampai tadika jew aku jadi gadis cengeng.wabak neh melarat sampailaa aku masuk darjah 3.aku ulang, darjah 3 oke! *malu malu* setiap kali pertengahan penggal yg pertama jew mesti muka akulaa yg menanges x benti2.dah mcm2 cara cikgu aku pujuk, pengawas sekolah pujuk,abah aku siap datang temankan kat sekolah, & ada sekali tu pengetua siap offer nak lantik aku jadi pengawas.warhh rasuah u! tapi x aku hiraukan semua itu.hahaha giler gewdick :D aku nak perhatian?errr x jugak aku rasa.*garu2 kepala yg x gatal* tulaa pelik, sampai skrg pown aku x tau kenapa aku nanges.haishh..

hatta, aku seterusnya dinobatkan sebagai gadis cengeng terbaik malaya.x pernah2 nyer budak sekolah menanges seteruk aku.bila balik sekolah elok jew pulak gelak ketawa, mkn x hengat dunia.mcm nak sekeh jew kepala sendiri,kasi bikin malu empunya diri sendiri.heeee.. =.='

owh aku seperapuan saja hari ini!x ada ayat2 gramatis yg membikin kalian susah hati utk paham.setuju?;D

23 comments:

peAnut said...

wahaha...
dh ciap gelak dlu..
heee~
waa, kite pOwn tadika kemas
gak!!!
bju merah kOtak2 ngn ken
biru tua...syumeeellll!!!!!!
tingat zmn mude2 la babe...=)

aainachentak said...

isk malu neh..;p
hahaha tp tulaa kan seronok ingat blk zaman tadika!

Y E R N ain said...

waaaaa. baju merah kotak2 n kain biru! rinduuuu~

adamLUBA said...

soory cannot help...
dah gelak guling-guling kt office nih..
semua dah nengok nih..
hahahaha..
^___^

IkraamTorres said...

zaman tadika dulu lepas abis tadika tido...petang baru bangun pegi men...hehe

joker39 said...

naek form1 tak nanges??
hahaha

afy sufy. said...

wahahhaaa..
lucu2
afy tadika je nangess
lpas tu x dahhh
hhuuhuu

syda ibrahim said...

oh thanks yah!
rasa semangat utk buat lebih bagus!
;]

dengar2kan puisi saya yah.
nak follow pun boleh.

thank!

aainachentak said...

yern ain:
aku pown!!!!:)

adamluba:
haha be careful!kang guling2 msuk dlm bilik boss.errr

ikraam:
kecik2 dolu ingat men jew kan!:)

joker39:
ngehee..da bertaubat.x nanges dah ;p

afy:
tulaa.isk malu jew! ;p

syda:
welcome dear!
puisi kau mmg indah..
akan aku slalu dgr2kan ;)

Sara Musfira said...

Suddenly, I miss my old life.

.dyanza.maya. said...

omg omg .
terasa rindu pula zaman dlu
iskk nak flashbax blek !
jum3 sayang ;)
oh jgn smpai skrg kamu
mngs dala sayang ;)
oh suke panggilan cengeng ;DD

YobSumO said...

hahaha... stuju2 aku paham dr A-Z... hehe~

kamu sgt gedik ya time kecil! adik aku pn same mcm kamu tp sampai darjah 1 je... ish2... hehe~

aainachentak said...

sara:
sewius windu!!

dyan:
haha jum yunk kita flashback! ngee skrg mcm tu nak kena backhandla kowt ;p

syahir:
owh trima kaseh kerna faham!:D

haha aku yg gewdick.lalala~

dhiaaalaraaalifeee said...

wah ! wah !
i sendrik da x ingat time tadika dulu :D

hanimah said...

teringat zaman muda2 yerk..

fithot said...

haha kelaka ;p
alaa, kecik lg tu..
skang ta nanges da kn? haha

adykiddo said...

hahaha
why nanges nanges ni?
nasib baik form 3 YOU tak nanges.
kalau form 3 nanges.
sepak je.
tu baru gedik.
hahahaha
kiddin.

FARIE said...

haha!! aku msuk tadika dlu xde nanges lgsg..
aku wat x heran jer ble parent aku balik..
jnji ader duit poket & bekal yg sedap2.. hehe..

aainachentak said...

dhialaralifee:
suke ingat time kecik2.besh!;p

hanimah:
heee tringat2!:P

fithot:
skrg dah tabah.x nanges dah.eceyh ;p

adykiddo:
hahaha..mmg nak kena penyepakla kan kalau pom 3 nanges lg.isk isk :P

farie:
tulaa aku neh bt malu jew an.ngeee.. :)

n a r d indie winkie said...

hoh..cengeng nye dia. tapi dah besar malu sendiri. hehe.. bese la tu kanak2.:-p

aainachentak said...

ngeee..
kanak2 ribena!
haha..

Wexeeda said...

hihi... aaina, ak ingt lagi, tapi waktu tue kte darjah 2, sme ngn ko jap. pastu darjah 3 dh kelas laen dah. sampai skang ak tak pham pe jadi ngn ko dlu.... heheheh skang bru pham skit2... hihi

ak gatal masuk tadika kemas waktu umur 5tahun. ayah ak tnye, nak masuk skolah tak? siap bawak ak g jalan2 round skolah, padahal nak g gunting rambut.. hehehe pastu ak jawab ak nak masuk u terus... hahaha

aainachentak said...

ehekkss..alamak malu giler neh sama ko waheed! ahaha aku pown x paham aku nanges nape.haishh.. =.='

erkk U?advance!! ;D