October 13, 2008

owh aku lupe lagi!

aahhhh sejak dua menjak istinjak neh kan..aku rasalaa neuron otak aku da maken pupus atau pown suda senget kowt.sebab tuh jgk byk fius2 dlm kepala suda putus menyebabkan aku jadi hilang ingatan tahap asbestos.aku berkira-kira dlm hati. "aku kenape ek?" "kowt2 aku kene pergi medical checkup lepas neh?".

ada sekali (eleley ckp jela tiap2 kali!) aku chat atau msg dgn ber'orang-orang', aku mesti lupe apa yg dia sembang2 sama aku.oke cthnya.. "u study kat mane?". "eh bukan i da gtau ke tadi"."ngeee..yekew u ada gtau?"."yee.da gtau.u mesti lupe kan!"
haaa..betul3!! (buat sore upin ngan ipin) mmg aku lupe pown! heee.. :D

kejadian laen, aku tercicir kad matrik kat library.aiyooo..musibat neh! kalau kad matrik hilang habeslaa kena tahan dgn pak gad.ditambah dgn penyakit clumsy aku yg tak pena nak hilang,aku aci redah satu library cari kad aku.perasanlaa jgk ada 2-3 org 'pandang pandang jeling jeling' kat aku.errr..ehehe mana taknya.da aku yg buat tawaf byk kali depan diorang.kad matrik x jumpa2 jgk. =.=' hmm cari lagi..truskan usaha.*plingg* baru aku teringat aku duduk dkat komputer tadi! terselamatlah riwayat kad matrik aku.sayang taw kad matrik neh! da dekat 3 tahun aku gune.(sebenarnya nak kaber piccie aku yg skema x hengat kat kad tu. malulaaa i! uuuuuu..)

kejadian ke-3.neh lagi haru oke! aku nak cuci tgn lepas makan nasi+lauk ikan sambal.aku bwkla bekas.dlm bekas tu ofcozlaa ader sabun takkan sandwhich pule.jadi aku pown riang ria baso tgn.pastu belek2 sket muke kat cermin.omigosh jerawat besar! *eheemm* belek2 rambut pulak.betulkan sket.oke cun dah aku.lepas neh bole ngorat lecturer.(eh bukan kelas puan faizah ke lepas tu?) pastu kan aku pown balik bilik.cube teka! cube teka! :D hahaha..aku lupe bwk balik sekali bekas sabun! molek jew bekas sabun tu atas sinki tak bersentuh.aku nehlaaa..
amil asetat-14 betul!

adaaalaaaa ari tu pulak kan kan..tibe2 aku dpt sms dari din.dlm sms tuh dia tules mcm neh.. :D
1.gelaran sy bg awk?
2.lagu sesuai utk sy?
3.hadiah utk sy?
4.awk nak sy jadi ape utk awk?
5.nasihat utk sy?
6.benci/suke sy?
7.nape?

aku pown replylaa..*malu pulak* aku tules mcm neh.. ^___^
1.adindaku yg mereng.hahaha.
2.lagu abc.mari nyanyi!:D
3.owh macam2!
4.jadila teddy bear sy.mesti cumel kan! heeee..
5.berhati2 di jln raya.ingatlah pd org2 OKU!
6.sukeeeee..
7.sbb awk slalu msg sy.heeee.. (*ehemm ini tiada apa2 makne oke!*)

din reply blk menda yg same kat aku.dia tules mcm neh..
1.amoi munchet.hehe.
2.lagu doremon.
3."sy ilang ingatan lorh".hehe.
4. .... & seterusnya.

*wengs! kureng asam boi nyer din.berani die kate aku ilang ingatan! err... tapi nmpak sgt kekronikan penyakit pelupe aku neh.*kasi malu lagi sama aku* adoiilaa semut2.aku termakan kau ye semut..?!!

9 comments:

Buttercisco said...

cara nak kasi neuron on-balik...makan kismis tapi kena selawat dulu..insyallah..

tapi kalo rasa malas nak makan kismis leh makan pil produk EXAMO...tu alhamdullilah gak :)

anyway thx to my friend..aina comel sebab jenguk n comment to my blog..

thnx n salam persahabatan :)..

IkraamTorres said...

jgn melatah sudah =P

pari-pari said...

wee...syg...kite serupa lah.taw nggak? huhU

maira.adreanna said...

bahaya tuh. cptcpt cari penawar hehe :)

aainachentak said...

inchek buttercisco:

warhh kasi sy nasihat yg sgt bergune!
macehh!!:)
insyalah,ntlah sy dptkn examo itu di pasaran.heeee..
salam persahabatan bt anda juge!!;)

inchek ikraamtorres:
hahaha..
naseb bek da melatah! eh?
lalala~

cik pari2:
yekew syg?
omigosh! nape kite x dilahirkn kembar?mesti cumel!haha.. :D

cik maira:
tulaa kan!
kne cepat2 mkn kismis & examo.
heee..:D

Wexeeda said...

hihik ak pn pnah lupe letak kad labcomp ak. pastu ade lak sorang budak tuh teramek kad ak, dia ingt kad ak tuh kad dia... ak yg lost-temporary-memory, dia pn 2x5 skali ngn ak... hahaha

tp, dlu waktu 1st year, seriously ak ingt ke-kronik-kn nyanyuk ak nih, sejenis penyakit.. ak ingt kan ak nih special case, Alzheimer versi mude.. pastu ak pkir, camne laaa klu ak tul2 memory lost, camne laaa mak bapak ak nak jge ak, adek ak nak jge ak..toing toing toing... rupa2nye sbb ak stress thp action-kame... hehehehehe

aainachentak said...

hahaahaa..
klaka gler la cik waheed neh!
bce guling2 gelak!:D
ko kan mude remaja syg kuh.
ader plak kne alzheimer.isk seseh malaikat 44 kan!
taper kalau ko stress ko kasitau aku.
aku fire raksaksa gogon yg sbbkan ko stress tuh.kekeke.. :D

pari-pari said...

pasti best kalau kite jadi kembar kan syg??
:)

aainachentak said...

sgt3x best!!!
weeeee...~:)