September 18, 2009

rambut sehat menawan & hari lebaran


ini adalah entri yg sgt2 lari dari topik yg tersemadi dalam abstrakjingga & x pena ada kena mengena sama jiwa aku.eh selama hari neh pown aku pakai belasah jew tules apa2 yg aku suka pown kan! *wengs ;)

secara rasminya aku telah pown pulang ke syurga. a big2 "hOreayyy!!!" :D sepatotnya ikut plan mao pulang on khames tengahari (di mana cluz pada petangnya telah pown diganti terlebih awal sbb lecturer i pown na blk kg beraye juge oke!) tapi tibe2 miss mai, lecturer islamic finance aku kata "esok cluz x ada" oke.. terus aku sengih2 nampak gigi.ini namanya rezeki!hehe.. owh..tapi terpaksalah aku ponteng cluz D.O (a.k.a Dr Omar) yg berlangsung pada pukul 8 hingga 10 pg ye kalian.(yekew terpaksa?) & aku tertanya2 ada kew budak2 yg laen neh na dtg cluz die pown? err..soalan yg x dapat aku mao pastikan 100% jawaban nyer.. lalala~

aku tadi meneropong segala ceruk webby bagi menghilangkan kebuhsanan tahap petala ke-8 aku.waima terpanggil utk baca isi kalam "tips rambut sehat!" :) helooo..perempuan mestilah pentingkan rambut kan,kan.. org pown berkata rambut itu mahkota seseorang perempuan. orglah yg kata, aku baru kata ini hari *ehemmm* tapi yg masyuknya bila baca tips neh ialah bersebab aku rasa ramai kwn2 aku pown da jadi insecure sbb kes rambut byk gugur.yg buat rebond tu mestilah kena jaga lebey, tapi yg bertudung pown hadapi masalah yg sama.aku pown 2 x 5 jew rambut berguguran segala ceruk alam.ngee..

kalau da rasa terlalu insecure sampai beli ubat berbotol2, buat treatment rambut berpuluh2 kali, even kalau pergi treatment kat..ape tuh?yun nam eh? pown tarak brapa na berkesan jgk..da jadi masalah.jadi runsing sgt2 sampai na sambut hari lebaran pown berkira2 pasal rambut jugak.tiba2 aku teringat mak aku pernah ceritera dolu2, masa kakak aku baby pown rambut dia x berapalah na banyak nyer.hatta mak aku pown beli minyak zam2.yg kaler dia hijau,slalu org india gunapakai, & berbau agak pelik sedikit.lepas mengaplikasikan minyak tersebut lepas tu trus rambut kakak aku sehat menawan sampai ini hari.

& ikut tips yg aku baca, kita sebenarnya sikat rambut guna jari pown boleh(!).jadi x perlu lagi susah2 & pening2 kepala di kedai barang2 eksesori utk pilih sikat bentuk apa yg perlu guna.yelah..kan sikat tu mcm2 ada kan..bentuk bulat,bentuk leper,bentuk tajam macam gigi ikan pirana,besar, atau kecik2 jew yg bole muat dlm porch kita yg cumel utk pergi beraya tu :)

byk2 selebriti, aku plg suka rambut angelina jolie..auwww seksi u! ikal,panjang & perang2 sket.nampak manis utk si gadis kalau dpt rambut mcm tu.setuju?hee.. owh tapi maaflah piccie di atas agak terdedah sedikit.dahlaa bln pose.aku nehlaaa pilih yg mcm tu pulak..haishh =.='

ahaa..yg plg2 penting walaupown bertudung,x semestinya kne buat x endah pada rambut.sesekala kalau na buat gilak snap bang bang gambar sendiri yg hawt pkai dress xdala rasa malu dgn rambut ye x? :) (owh.dis.is.sooo.random.people.abaikan!abaikan!)

banyak merapu pulak aku neh(!) dah..noktahkan tulesan daku.





p/s: aku buat 'kuiz nur kasih' itu hari,adekew patot aku dapat watak sarah the gewdickness (!) sgt2 tidak adil ini terjadi padaku.. O.o

2 comments:

Sara Musfira said...

Happy Eid!

IkraamTorres said...

SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLFiTRi
MaaF ZaHiR BaTiN