August 30, 2008

noStaLgia kocOk-kOcOkan

duduk bace novel..lagu kat mp3 bergema kat telinga.'the chemistry-butterfingers' da masuk kat gegendang.kasi naek volume - 22,23,24,...28,29,30? oke 35! (*max ader 40.hee.. =.='*) dgr lagu neh hengat pulak zaman dolu2.kesengajaan.aku seorang yg suke mengenang x kire mase.jadi nyer orbit nostalgia kocok-kocokan aku pown bermula. butterfingers band underground dari zaman abg aku mude remaja.abg mmg tarak tau kenape (*sbb mungkin jgk aku kecik lagi time tuh tarak paham lagi*) minat sgt label muzika yg tahap menghantukkan kepala neh.aku ngan mak, err sumtimes abah join konspirasi pakatan bertiga, suke curik2 tgk album abg.piccie die, Ya Rabbi! melompat sakan dgn tee gedabak pgg mic! sewius ckp aku x minat langsung.. siap gelak2 lagi ngan makbah.kejadah hapelaa menda neh smua.tapi aku taderla ckp dpn abg. gilak! aku ngan abg mmg x bole masuk.alergi tahap x hengat punyer sbb abg mmg garang seyh.kalau kt umah bertembung sebole-bole nyer aku nak lari.die tanye baru aku jwb sepatah sbb aku kecut perut bile pandang muke abg.sewius oke! hailaa..haru2! =.='

then 1 day aku gatal2 aci redah hak milik peribadi abg.hehe.. *winks aku jumpe zine. die tules kat depan "SADIS". "oke..SADIS? macam besh jew!" kate aku dlm hati..
kasi bukak tgk.. ada byk artikel.komen from readers inside n outside mlysia.oOladida! tgk zine takat potostat jew,tader kaler2.tapi artikel sentuh isu lua alam.islamic,political,& stuff.bace nyer bace kat bawah;written by- Mohd Abira Abd. Rahim.abg?!! omigosh! zine neh abg yg tules kew?x sure sgt,bile selak2 lagi ader ramai editor x silap & yes abg is one of them.hati da tersentak!x sangka abg bole ader pandangan sejao tu.thot dak2 band underground like abg juz mao get fun 'huhaa' sana sini.but i was wrong.they have their own mission,their own judgement,& their own thing dat make them,THEM!

barulaa tersedar dunia aku neh cam sempit jew,tarak tau ape.aku kire abg sgt berani juge nak tules mcm2 dlm zine tu.courage n independent,definitely! ader raser semangat abg dlm artikel tu.aku senyum (*feel a lil bit touchy as well*) & aku berangan nak jadi cam abg.eventhough maser tu aku x hengat punyer nerd laa! cube2 utk menules.time sk rendah aku tules puisi jiwang karat (*konon2 utk sahabat*:D),then.. then aku tules novel tajuk die "MISTERI PATUNG BERUANG" haaa aku tau da korunk gelak punyer! sbb nyer bile aku bg kakak aku bce die pown sengih2 cam kerang x cukup vitamin.ngaaaa malu nyer!! =.=' tapi not half-bad kowt atleast aku bejaye buat kakak sorunk tu gelak kan.heee.. :D konklusi nyer.hmm tahlaa dlm hidup perlu berani mencube,mungkin?! ;)

p/s : sekarang aku ngan abg da maken baek. die kate.."kau da besar,bole pk sendiri.abg x perlu marah2 kau lagi." (yekew?matured sgtlaa aku neh, konon!=.=')

6 comments:

Wexeeda said...

waaa.... kagom nye ngn abg ko... nnt ko plak laaaa tulih opinion ko ek... x pn, at least publish novel MISTERI PATUNG BERUANG ko... hehehehe cmne ko tau ak akn gelak... hahahahaha gurau je laaaa aaaaaaina. best pe wat novel misteri nie...

ak pn de gak tulih, tp stakt 1 cerpen je... lagi laaa ntah pe2 cerpen ak wat tue... waktu form2.. kikiki tp bleh laaa abh ngn sir english ak kte best.. xpham ak.. ak malu nak tunjuk kat ko, sbb poyo nak mampus shortstory tue, lpe kn jelaaa... hihik

anyway... slamt ari merdeka!!!

pari-pari said...
This comment has been removed by the author.
pari-pari said...

waa syg!!! i pon abg i yg bg influence..yah yahh.dolu2 punye underground sgt kuat than skunk.dorg terlalu perjuangkan muzik dari budak2 skunk yg majoritinya hanylah poser.konon ikot trend.konon taknk ketinggalan zaman.walhal mereka hanya pk muzik itu indah dan sedap di halwa telinga tapi tak reti menilai ape itu muzik.
lihat saja otai2 dlm scene underground.mereka lebey byk mahu perjuangkan muzik tidak hanya pada dress up mereka.tapi melalui jiwa.kan kan kan??
:)

n again kite memang terlalu byk persamaan syg! i dulu rajin tulis novel juga.fyi i sudah ada 3 buku.haha.memang klaka bile bace balik.penulisan yg sungguh hodoh.huhuhu

btw yunk i nk bace novel itu bole??
heeeeeee:)

aainachentak said...

pada cik waheed syg..

feel proud for him too,really are as adek!
abg byk buat sumtin snyap2 jew.
but he's matured in his own stuff.
kinda "teruja" nak buat sumtin mcm abg & make our parent proud.
doakan aku ye..;)

ngee..novel itu sgt klaka!
sewius tulesan picisan kanak2 riang! lalala..=.='
cik waheed how bout writing back ur cerpen tu kat bloggy ko?
could be nice to read!;)
*m reader addict" hehe..

aainachentak said...

pada cik pari2 syg..

aaaa again we've da same thingy circling us!hee syg,tink kite punye aura yg sama.ye kan?;)

yes2!
sgt betul!
muzika skrg pada mereke hanya nama&label.
they really proud with it,pegi gig,buat mosh,pijak my kasut yg putih(*skrg sudey jadi klabu asap!=.='*),pakai tee sebagai juge.
upside down dunno if they really like it for their jiwa or else trendy semata.
band dolu2 mmg really independent.
sgt!
xda org dtg gig pown they still perform.gilak nak mati cari duit wat satu event.
*it's da chattering from abg&voc komplot.opologetically i overheard it mase santai kat mamak.hee*
but again,dat's wut make them,THEM!
independent.jiwa.muzika.rite?;)

*jatuh rahang dgr!*
3 novelto??how cud i neva knoe!
mao baceee!:D
sadly..my novel tatau ltak mne.:(
pinda ruma is disaster!
everytin misplace or my mom buang atas dasar buku itu enteng,picisan semata.*sigh*
(try cari okie.. :D)

Wexeeda said...

waaa.... korang, ak bkan stakat xtau mnilai independent nie, tp ak tak tau pebende pn psal independent nie... xdpt nak ikut huhuhhhh sori r korang ek.... hidup korang ngn independent... ak sokong korang je laaa ek... heheheheh -- ak mmg typical bdk skema abih laaa...

as i said b4 aaina, kne reka topeng phantom yg tebal giler bru ak bley nak publish kn kt blog ak, cerpen ak tuh--malu tul.... ak pn xsanggup bce... wlupn ak tau ak simpn kt ner... hihik

p/s kecian nye kasut putih ko aaina..