August 29, 2008

kendarat


edisi terjemahan ceritera yg lampau..

ari Jumaat yg diberkati (22/8/08) ; aku kocoh2,sheap2,kemas2 pegi puduraya..
destinasi tujuan is jB! *winks tiket kul 3 ptg. 2.30 bawu jln ngan abah pegi lrt.aku neh kannn.. mmg! =.=' suke buat kje last minute. dr dolu2 time skOol smplaaaa skrg x pena nak brubah.(*oke2 i knoe!*) then dipendekkan ceritera aku nek bus sowunk2.hailaaa pejam mata,telan air liur (*gulp*) aku selamba aci redah! da berabad kowt x trun jB, kalau sesat mmg ibarat mcm telan potassium cyanide (itu adalah racun tikus, terime kaseh).kwn aku nan seorang marah aku buat tindakan ala2 sengal mcm neh.sengal kew? tapi aku ngan kondifent balas blk,
"jgn wisau.aku kan independent.hehe.."
walhal die tatau dlm hati aku da dup dap dup dap.(*diela takotkan aku sape suro.nak kne baling ngan slipar betul!*) & selepas beberapa ketika yg melemahkan otot2 aku sbb 4 jam membatu atas bus, finally aku smp jgk.hoyeayyy i made it!!;)
my fren fetch me kat BBU.anyway aku g jB neh sbb abg kwn aku tu kawen.so dtg kononlaa nak merewang or else kat sna people pangel kendarat.sewius da lme x rs sibuk nyer bile ada kenduri besar neh.dolu2 laa merase time abg ngan kakak aku kawen.bz mcm nak rak,tecabut pala lutut.tapi seronok sgt2 bile tgk dorunk atas pelamin! =) (*teett*) oke..stop da rewind! nak hengat smua nostalgia dolu2 1 abad tarak habeslaa.. =.='

ari Sabtu yg berbahagia (23/8/08) ; kitorunk (aku,noni,kak sue,halle&dee) dgn rasmi nyer dilantik jadi da bunga telur gurl.heee naseb bek aku bg gule2 jew kat dak kecik so taderla segan sgt. :D sambil tu kompem meh usha2 sket tgk memane yg "lawa" dipandang mate durjana neh.omigosh! i saw one.sgt cute oke! name die tarmizi,baya aku,but he's kind of petite.& jejaka laen telah dirampas satu persatu oleh kwn2 aku.itu termasukla abg photographer yg snap piccie 4 da pengantin.hahaha.. ari tuh mmg sgt penat.tapi hepi x hengat dunia.huhu..



antara bakul2 yg terpeley masuk dlm piccie.heee.. :D



waktu bz layan tetamu



pengantin bersanding kul 2 lbey :)


ari Ahad yg memunchetkan (24/8/08) ; secara jujur kitorunk terbongkang x sedar diri.kul 9 bawu bangun tu pown da dekat 44x pintu kne ketok kowt! hehe.. siap kena sakat ngan kwn abg aku lak tu.kate die.. "anak dara tengahari bwu nak bangun" ngee..malunyerrr! dala ckp dpn kwn mak aku tu. ikut hati mao aku nyorok bwh meja time2 tuh jgk.hailaaa.. =.=' tapi yg besh nyer rezeki dtg bergolek-golek aritu.kwn mak kwn aku,name die auntie ana invite pengantin & fam mkn kat restaurant die. kitorunk pown menumpangla sekaki payung.hehe.. hambek kau! mcm2 die hidang dgn ns ayam percik nyer,kari kambing, pecal,ikan tomyam,kuih2 lagi,& da most fevret dish air asam boi auntie ana.gilak sedap seyh! gemok munchet habes aku time blk sgmat.(*oke2 maybe berat aku 60kg sikalang! hee..*)


in short, bagi aku ceritera neh sgt laaa wonderful sbb nyer sape sangke aku bole buat cabaran aci redah camtu jew g jB.aku neh jenis hommy.memule mmg hengat da malas da nak jelajah tmt org.but then once i get there besh pat borak2,suka ria ngan kwn2!;) berkwn itu juge indah oke.. *noktah*


p/s: ader byk lagi piccie aritu yg aku amek.kalian lihat di sini yah :) -


http://www.flickr.com/photos/aainachentak









2 comments:

Wexeeda said...

mmg kendarat tue... tp kendarat bab makan tue yg best... heheheheheh

takkan satu je kut hang usha... mne tau, kut2 yg laen tue yg dok usha hang... ooppssss... kikikikikih

aainachentak said...

hee betot3! :D
rezeki jgn ditolak!
weee.~

tiada siapa sudi memandang diriku.
kasihan aku bukan?