June 26, 2010

aku bukanlah gurlish sgt pown





owh seems like diz topic is so crap for me to begin.
gurlish?neva be me.
bahawasanya aku bukanlah seorang gurlish yang pro.
*sewius sewius*

itu hari anak buah aku blk rumah.kakak aku mengadu si tina merengek na suro kakak belikan maskara sbb dia tgk iklan maybeline kat tv.aku gelak guling2.bawu 4 tahun da na pakai maskara.punyalaa berciri perempuan sejati anak buah aku sorang neh T.T

dari kecik aku mmg pena sekali jew mintak mak belikan skirt kembang2. terpengaruh gara2 sebelum tu ikut mak pegi pasar.lepas tu dkat luar pasar ada org bukak gerai jual skirt kembang2 yg digantung dkat kanopi, baju jenama kikilala ngan rocky one.jenama neh jela aku ingat sbb mostly baju dan seluar aku hanya pkai ini jenama. *ceyh belagak*

jahat betul org kat gerai tu.sape suro awak gantung skirt kembang2 tu tinggi sgt?
lepas tu mata aku jadi blink blink lepas tu teringin na pkai.terus saat itu mak belikan untuk aku sbb mak kata dia tekejut petama kali anak perempuan dia neh na pkai skirt.oke dat is da first and last. tobat pakai sekali jew esoknya.bila pkai rasa rimas gatal2 badan.haha padanlah muka aku.

oke oke.

makeup?
mse kecik aku mmg laaaa suka main makeup mak aku.kalau bab menghabiskan makeup mmg aku no satu. diulangi no satu oke.thehee tapi aku buat jadi try and error kat mak.jadi opera cina la jawab nyer muka mak aku. hailaa sian mak.. =.='

masa2 lain aku jadikan bedak campur mask mustika ratu campur minyak wangi campur air, lepas tu aku tenyeh2 jadikan dia cecair pekat.na tau aku buat apa? aku cat dinding rumah dgn natang tu. esoknya dinding rumah jadi lawa macam org cat rumah time raya. gilak aku tipu! haha jadi bertompok-tompok.

tapi masa kecik dolu2 bukannya pk banyak pown.tau main dan seronok melompat-lompat. bila kena marah merajuk tidur belakang pintu bentang suratkhabar lama.konon2 sedih sangatlah org x hargai, rasa down, dan na buat org rasa bersalah balik sbb marah diri yang sgt kerdil ini.
*ceyh ceyh*

ehem.enough of merapu.

tamat.

3 comments:

IkraamTorres said...

this is my new blog address :: http://www.pgx4238.blogspot.com/

zaidharis said...

=)
cerita zaman kanak-kanak,
memang best =)

rozanna said...

comel je kau.aku pun tak suke make up wehh.ape benda tah tampal2 muke.tak natural beauty langsung.hee